15.10.2024r. Lidl wycofuje mąkę żytnią z powodu przekroczenia dopuszczalnej ilości szkodliwej substancji. Ze względu na wykrycie szkodliwej ochratoksyny A w mące żytniej, Lidl zdecydował się na jej wycofanie z półek sklepowych. Konsumenci zostali ostrzeżeni o potencjalnym zagrożeniu dla zdrowia związanym ze spożyciem tego produktu.
12.10.2024r Wielka Brytania zakazuje importu wieprzowiny z Europy ze względu na rozprzestrzenianie się afrykańskiego pomoru świń (ASF) Aby zapobiec rozprzestrzenianiu się afrykańskiego pomoru świń, Wielka Brytania zakazuje od 27 września osobistego importu wieprzowiny i produktów wieprzowych z większości krajów europejskich. Ten wysoce zakaźny wirus stanowi poważne zagrożenie dla brytyjskiego przemysłu hodowli świń. Rząd wdraża dodatkowe środki bezpieczeństwa i zwiększa finansowanie kontroli granicznych.
08.10.2024r. Unia Europejska doprecyzowała listę alergenów żywnościowych. Od przyszłego roku kwas behenowy o wysokiej czystości, wykorzystywany w produkcji emulgatorów, nie będzie już uważany za alergen pochodny od gorczycy. To może wpłynąć na sposób oznakowania wielu produktów spożywczych.
Aktualności
Doradztwo dla Firm
Verso Konsulting
ul. Kajki 48
62-600 Koło
tel. 515.251.504 (Pn-Pt; 9-17)
mail: biuro@versokonsulting.pl
© 2021 created with VersoGraph
Verso Konsulting
ul. Kajki 48
62-600 Koło
tel. 515.251.504 (Pn-Pt; 9-17)
mail: biuro@versokonsulting.pl
Jak skorzystać z usługi ?
Napisz lub zadzwoń do nas. Po ustaleniu kilku szczegółów przedstawimy Ci ofertę współpracy.
Certyfikacja się opłaca
Dzięki wdrożeniu i certyfikowaniu systemu Twoja firma prócz spełnienia wymagań prawnych w przypadku HACCP czy ZKP spełni wymagania dla dostawców dużych sieci handlowych w przypadku IFS co przede wszystkim umożliwi Twojej firmie zdobycie nowych rynków, partnerów handlowych. Współpracujemy z renomowanymi jednostkami certyfikującymi uznanymi zarówno w Europie i na świecie.
Jak działamy
W ramach współpracy pomagamy naszym Klientom rozwiązać problemy dotyczące wdrożenia systemów zarządzania. Dzięki kompleksowej usłudze
Twoja firma dostaje optymalny system w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia i znajomość najlepszych praktyk branżowych wykorzystując głęboką wiedzę i umiejętności naszych konsultantów. Do każdego wdrożenia podchodzimy indywidualnie tak aby zmaksymalizować korzyści dla Twojej organizacji.
Inne Standardy
Verso Konsulting
ul. Kajki 48
62-600 Koło
tel. 515.251504 (Pn-Pt; 9-17)
mail: biuro@versokonsulting.pl
IFS . HACCP . ISO. ZKP.
ogólnej liczby drobnoustrojów
ogólnej liczby drożdży
ogólnej liczby pleśni
wykrywanie Salmonella w wymazach z powierzchni
wykrywanie Listeria w wymazach z powierzchni
wykrywanie pozostałości białek na powierzchni
wykrywanie pozostałości glutenu na powierzchni
Korzyści wynikające z przeprowadzenia badań :
Weryfikacja skuteczności procesów mycia i dezynfekcji
Spełnienie wymagań standardów i norm np. IFS, BRC, ISO, HACCP ect.
Poprawia bezpieczeństwo poprzez kontrole i badania wewnętrzne.
Poprawia poziom zaufania kontrahentów, klientów, dostawców i jednostek kontrolujących.
Metodologia badania
Standardowa próbka składa się z podłoży kontaktowych: podłoże TTC agar (dla oznaczania bakterii) oraz Rose Bengal agar (dla oznaczania drożdży i pleśni), metoda jakościowo ilościowa.
Pobranie-posiew metodą odciskową
Inkubacja - temperatura 27 – 30 ° C (24 – 48 godzin dla bakterii i 3 dni dla grzybów).
Interpretacja na podstawie wzorca barwnego. Wynik badań mikrobiologicznych Liczba jtk/płytkę
Co robimy;
wykonujemy kompleksowe badania obejmujące pobieranie próbek z powierzchni roboczych oraz z urządzeń i rąk pracowników.
Skontaktuj się aby zamówić badanie
Doradztwo dla Firm
© 2023 created with VersoGraph
Doradztwo dla Firm
Verso Konsulting
ul. Kajki 48
62-600 Koło
tel. 515.251504 (Pn-Pt; 9-17)
mail: biuro@versokonsulting.pl
Standardy
Kontakt
Jeśli masz szczegółowe pytania dot. naszej oferty, skontaktuj się z nami